PROIECTE EUROPENE

Dezvoltarea durabilă a transportului verde în Comuna Ploscuteni, Județul Vrancea – realizarea de piste pentru biciclete și instalarea stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice

Comuna Ploscuteni a semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului cu titlul „Dezvoltarea durabilă a transportului verde în Comuna Ploscuteni, Județul Vrancea – realizarea de piste pentru biciclete și instalarea stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice” depus în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10 – Fondul Local și finanțat de Uniunea Europeană.

Activitățile proiectului se vor desfășura pe parcursul a 22 de luni, proiectul demarând in luna ianuarie 2023.

Prin implementarea prezentei inițiative, Comuna Ploscuteni își propune să asigure dezvoltarea unei infrastructuri pentru transportul verde, respectiv realizarea unei piste pentru biciclete și amplasarea a două stații rapide de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Rezultatele preconizate ale proiectului sunt după cum urmează:

-I- număr de kilometri piste pentru bicicliști operaționale la nivel local: 3,96 km (3960 m);

-I- două stații de încărcare pentru vehicule electrice puse la dispoziția utilizatorilor interesați în mod deschis, transparent și nediscriminatoriu.

Investiția propusa în Comuna Ploscuteni reprezintă un obiectiv la care va avea acces publicul larg, fie că este vorba de localnici sau populația comunelor învecinate, de tineri sau persoane în vârstă sau de persoane cu dizabilități. Pista va fi dotată cu echipamente de protecție și echipamente de semnalizare.

Valoarea finanțării nerambursabile a proiectului este de 2.195.402,27 de lei din care 292.900,65 lei reprezintă ajutor de stat/ajutor de minimis.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE

Sari la conținut